Evenimente
-
Events:
-
Romantici:
ROMÁNTIC, -a, romantici, -ce, adj., s. m. si f. 1. Adj. Care se inspira din romantism, care tine de romantism sau prezinta aspecte caracteristice acestui curent; care apartine romantismului, privitor la romantism. 2. S. m. si f. Creator a carui opera se incadreaza in romantism.
Rochie scurta
RÓCHIE s. f. imbracaminte femeiasca lucrata din diferite tesaturi, la care bluza si fusta formeaza o singura piesa, de obicei din acelasi material.
Rochie lunga
LUNG, -a, lungi, adj., adv., s. n. I. Adj. 1. Care are o lungime mare, ale carui capete sunt departate unul de altul.
Rochie de mireasa scurta
MIREÁSA, mirese, s. f. 1. Nume purtat de femeie in ziua sau in preajma casatoriei sale.
Cand e ziua cea mare? Sau poate a fost deja. Oricum ar fi sa fiti fericiti si sa va bucurati si sa va amintiti de ziua asta speciala.
Manusi mireasa
MANÚSA, manusi, s. f. 1. Obiect de imbracaminte confectionat din lana, tricot, piele, cauciuc etc., care acopera mainile, protejandu-le.
Salopeta scurta
SALOPÉTA, salopete, s. f. Costum de protectie confectionat de regula din doc (compus dintr-un pantalon prelungit printr-un plastron cu bretele) purtat, de obicei, peste hainele obisnuite.
Salopeta lunga evenimente
LUNG, -a, lungi, adj., adv., s. n. I. Adj. 1. Care are o lungime mare, ale carui capete sunt departate unul de altul.
Corset
CORSÉT, corsete, s. n. Centura elastica lata (si intarita cu balene), care serveste la strangerea taliei.
S-a dus de mult vremea in care le purtai vrand-nevrand pentru ca asa erau standardele vremii. Acum e parte din rochie doar daca decizi tu ca te avantajeaza.
Frac
FRAC, fracuri, s. n. Haina barbateasca de ceremonie din stofa neagra, in fata scurta pana la talie, iar in spate terminata cu doua cozi lungi si inguste.
Caracteristica principala este data de constructia scurta in fata si de ”coada de randunica” in spate, lunga pana la nivelul genunchilor. il intalnim in cadrul evenimentelor elegante si pe scena, purtat de artisti, sau la diverse gale.
Fusta mireasa
FÚSTa, fuste, s. f. Obiect de imbracaminte femeiasca, care acopera corpul de la talie in jos; jupa.
E lunga si alba pana-n pamant si cel mai sigur o sa sufere putin tocmai din cauza asta; de obicei se murdareste mai ales la poale, dar noi o curatam cu aceeasi grija, centimetru cu centimetru.
Naframa / voal
NAFRÁMA, naframe, s. f. 1 Bucata de tesatura de in, canepa, bumbac, borangic etc., de obicei impodobita cu cusaturi, folosita mai ales de femei, pentru a-si acoperi capul.
I se mai spune si voalul miresei si are scopul de a ascunde chipul si a aduce o nota de mister. Este un obiect incarcat de semnificatie si asta l-a ajutat sa ramana un simbol indragit atat in cultura noastra cat si in alte culturi.